novosti

POSETILI SMO PARK NAUKE! OSNOVCI ODUŠEVLJENI!

13.04.2017

  Tokom podrške u edukaciji mladih, SET d.o.o. je organizovao deci nižih razreda Osnovne škole "Vitojevci" posetu Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu u okviru kog se nalazi park nauke.    

 

  
   Uz pratnju učiteljica, volontera i osobe koja je odgovorna što Šabac ima ovakav jedinstveni park - mr Tatjana Marković Topavlović koja nam je ukazala čast I ovom prilikom bila naš vodič na putu ka novim saznanjima, osnovci su mogla da čuju, vide i dodirnu mnogobrojne instalacije iz različitih naučnih oblasti.    Dvorište Centra za stručno usavršavanje konceptualno je podeljeno u više ulica koje su imena dobile po slavnim naučnicima među kojima je i naš poznati naučnik Jovan Cvijić, rodom iz Loznice. Deca su mogla da se prošetaju ulicama parka i vide modele iz oblasti fizike, matematike, biologije, hemije i da interaktivno učestvuju.
    Tatjana je kroz interesantne, edukativne priče i  praktičnu upotrebu ovih instalacija uspela da deci priblizi ova revolucionarna otkrića iz različitih naučnih oblasti.Želimo da pozovemo sve koji još nisu posetili ovaj fantastični projekat naše sugradjanke da urade to što pre jer deca a ni mi nismo ostali ravnodušni nakon ove kratke ekskurzije.

Nadamo se da je SET d.o.o. ovom posetom inspirisao neke od mladih ljudi da krenu putem nauke tokom daljeg školovanja i da će u buduće sve više osnovaca posetiti ovaj park.