novosti

Da li je 5D projektovanje naša budućnost?

09.10.2017

 

    Dana 05.10.2017. u restoranu “Aero club” u Beogradu TeamCAD d.o.o. održao je Autodesk BIM doručak. Zajedno sa Mašinoprojekt-om, Energoprojekt-om, Građevinskom direkcijom Srbije, NORTH Engineering-om i drugim firmama čija je delatnost projektovnje i izgradnja preduzeće SET d.o.o. prisustvovalo je prezentaciji novih BIM tehnologija.

 

  Naš domaćin TeamCAD d.o.o. prezentovao nam je inovacije od strane Autodesk-a u programima: Autodesk Revit, Advance Steel, Autodesk Robot, Autodesk Navisworks, Autodesk BIM 360…). Nakon prezentacije usledio je doručak na kom su prisutni diskutovali o svojim iskustvima tokom prelaska na 5D projektovanje. 5D projektovanje je budućnost modernog građevinarstva i smer u kom čitav svet napreduje.

BIM softveri za projektovanje arhitektonskih i građevinskih objekata prisutni su u građevinarstvu već preko dve decenije. Poslednjih godina preuzeli su primat nad klasičnim CAD konceptom u svim vodećim projektnim biroima sveta te je danas nezamislivo raditi velike projekte mimo upotrebe BIM tehnologije. Pored klasičnih geometrijskih informacija, BIM predstavlja i prostorne odnose, analizu osvetljenja, geografske parametre, količine i tehnički opis elemenata.

Preduzeće SET d.o.o. zahvaljuje se na pozivu i nada se uspešnoj saradnji sa TeamCAD d.o.o. u periodu obuke svojih zaposlenih kao i što bržem prelasku na 5D projektovanje.