novosti

Stipendisti SETa na praksi u našoj firmi

24.08.2018

Stipendisti SETa dve nedelje su na praksi u našem preduzeću. Naši gimnazisti Marija Živanović, Filip Janjić, Luka Kandić i Uroš Pantelić deo raspusta provode učeći i usavršavajući svoja znanja, a Danijela Lazić i Mladen Malešević, koji su završili Tehničku školu, počeli su svoj pripravnički staž u Projektnom birou i Fabrici betona.

 

- Veoma mi je zanimljivo ovde u Setu, učimo i radimo zajedno, a već me i roditelji kod kuće pitaju da li idem na posao – kaže Filip Janjić.

Odluka da u godini jubileja stipendiramo mlade i talentovane ljude simbol je naše opredeljenosti da ulažemo u znanje i stvaramo svoj tim. Tako sa učenicima Šabačke gimnazije, našim stipendistima, ove dve nedelje rade inženjeri elektrotehnike Miloš Srećković i Aleksandar Pavlović, koji ističe da su se “mladi programeri izuzetno uklopili, veoma su zainteresovani i uspevaju već na početku angažovanja da urade sve postavljene zadatke”.

- Ovde su tek nekoliko dana, ali smo veoma zadovoljni onim što su pokazali. Prvi zadatak im je bio da sami sklope jedan računar, podignu sistem i naprave mrežu što su oni sa uspehom i uradili. SET okuplja i gradi odličan tim, ovde su profesionalci koji znaju svoj posao, a osim toga se i družimo, pa se, uz odgovoran rad, postižu odlični rezultati – dodaje Pavlović.

Zadovoljstvo praksom u SETu ističu i drugi stipendisti.

- Ova stipendija mi mnogo znači. Zahvaljujući njoj mogu da pohađam školu fizike “Foton”, što mi je veoma važno za dalje proširenje znanja, u čemu će mi puno pomoći i ova praksa – kazala je Marija Živanović iz Šabačke gimnazije.

Slične impresije imaju i školski drugovi, Uroš Pantelić, osvajač srebrne medalje na državnom takmičenju iz fizike i višestruki osvajač medalja na ovim takmičenjima Luka Kandić.

Već četiri godine idem u školu Foton. Ovo vidim kao dobru priliku da proširim svoja znanja za kratko vreme i da mogu posle da nadograđujem to što sam naučio – ističe Luka.

A, školski drug, Uroš dodaje.

- Nama je ovde baš lepo – naučimo puno toga od Aleksandra i Miloša. Oni nam pokazuju nešto od onog što do sada nismo znali. Stipendija mi je zaista prava podrška da mogu da nastavim učenje i u školi fizike i da mogu još više da naučim – kaže Uroš.

Svoje prvo radno angažovanje u SETu dobila je Danijela Lazić. Ona i Mladen Malešević tek što su završili Tehničku školu počeli su da rade u SETU.

- Nestvarno je to što sam odmah posle škole počela da radim. Dobila sam i stipendiju do kraja ove školske godine, a sada i posao u Projektnom birou. Osim toga, imam i mogućnost da nastavim da radim ovde, pa se zato trudim da naučim što više, a primenim i znanja koja sam stekla u školu, jer sam se za ovaj posao i školovala – rekla je Danijela.

Energija ovih mladih ljudi ohrabruje našu veru u moć znanja, obrazovanja, stvaranja radne etike i profesionalne i društvene odgovornosti.